top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik vind in de webshop niet wat ik zoek, kan ik iets speciaal voor mij laten maken?

Dat kan zeker! In de webshop bij de riemen kan je een custom made riem bestellen. Je koopt deze aan en ik contacteer je om verder af te spreken welke combinatie je graag wenst en stel je de mogelijkheden voor.

Je mag me zeker ook al contacteren via mail vooraleer je iets aankoopt – info@evaschalckens.be – om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Ik help je met veel plezier!

 

Ik ben niet helemaal tevreden of ik wil ruilen

Ik streef ernaar om de best mogelijke service en kwaliteit te bieden aan al mijn klanten en wil graag dat je 100% tevreden bent met je aankoop.

Wil je graag een aankoop terugsturen of ruilen, vul dan aub dit retourformulier in en stuur het me terug binnen de 14 dagen na je aankoop samen met de gekochte artikelen in de originele verpakking. Let op: de artikelen mogen geen sporen van gebruik of parfumgeur vertonen.

Je kan dan een ander artikel kiezen of een terugbetaling aanvragen als aan alle voorwaarden is voldaan.

Transportkosten worden niet terugbetaald. De klant is verantwoordelijk om de artikelen terug te sturen en alle kosten die hierbij komen kijken.

Stuur je pakketje terug naar:

EVA Schalckens

Sinaaidorp 55

9112 Sinaai

België

 

Custom made bestellingen (=bestellingen die speciaal voor de klant gemaakt zijn) worden niet geruild of teruggenomen.

 

Hoe lang moet ik wachten op mijn pakje?

Ik streef ernaar om elke bestelling binnen de 3 werkdagen te versturen. Normaal gezien zal je pakje dan binnen de 5 – 7 werkdagen bij je thuis geleverd worden.

Voor custom made bestellingen reken je 14 dagen voor het maken en dan 5 – 7 dagen voor de levering.

Als er toch een langere maaktermijn nodig is, dan breng ik je hier zeker van op de hoogte.

 

 

Hoe kan ik betalen?

Je kan alle bestellingen in de webshop betalen met Bancontact of credit card.

Betalen via overschrijving kan ook. Gelieve me hiervoor te contacteren en ik stuur je alle gegevens door. Je pakje wordt dan verstuurd zodra het bedrag op de rekening staat.

 

Hoe duurzaam is EVA Schalckens?

De modewereld is één van de vervuilendste industrieën die er bestaan. Vanaf het oprichten van Eva Schalckens in 2012 ben ik al bezig met zo duurzaam mogelijk te werken. Natuurlijk kan ik niet alles perfect doen, maar ik probeer het zo goed mogelijk te doen.

Ik werk waar mogelijk enkel met deadstockfabrics (dit zijn de overschotten van grote modemerken die teveel zijn besteld en niet meer gebruikt worden). Deze koop ik zoveel mogelijk aan in België bij The Fabric Sales of anders bij Fabric House in Italië.

Ik maak ook alle kleding in mijn eigen atelier in Sinaai. Je kledingstuk heeft dus geen onnodige afstanden afgelegd en is 100% gemaakt in ethische omstandigheden.

Waarom kost EVA Schalckens kleding zo veel?

In kleding met de hand maken kruipen veel werkuren. De prijs is dus voor het grootste deel afhankelijk van de tijd die erin kruipt om je kledingstuk te maken.

Door de prijzen in de fast fashion ketens zijn we vergeten wat een eerlijke prijs is voor kleding. De mensen die deze kleding maken krijgen geen eerlijk loon uitbetaald en kunnen nauwelijks rond komen.

Ik probeer mijn prijzen zo laag mogelijk te houden, maar ik besef dat het voor veel mensen nog veel geld is.

Opties om goedkoper van mijn kleding te genieten:

WORKSHOPS

Daarom ben ik recent ook begonnen met workshops zodat je zelf je eigen EVA Schalckens kledingstuk kan maken. Het eerste stuk dat je kan maken in de Liverpool Street riem. In de toekomst komen er nog andere stukken bij. Hou de website in de gaten of volg me op Social media voor meer nieuws.

HUREN

Kleding huren is ook een goede optie om voor een lagere prijs toch designer kleding aan je kleerkast toe te voegen. Je kan een groot deel van mijn collectie huren via kleding bibliotheek Dressr in Mortsel.

bottom of page