top of page
Zoeken
  • info0618729

TIJDLOZE KLEDIJ HOEFT NIET SAAI TE ZIJN

Een garderobe van tijdloze kledij uitbouwen is een must als je voor een duurzame kleerkast gaat.


Maar wat is nu tijdloos en wat niet? Waaraan herken je dat? En moet het dan allemaal gewoon zwart zijn?


Wel, voor een tijdloze garderobe kies je inderdaad best neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, maar het hoeft zeker niet enkel zwart te zijn. Veel mensen houden niet van zwart en het komt dikwijls hard over. Met tijdloze kleuren bedoelen we neutrale, effen kleuren - dit kan blauw in alle schakeringen zijn, beige, bordeaux (wijnrood of aubergine kan zeker ook), camel, grijs in alle tinten, créme, donkergroen, bruin...Eva Schalckens / zijden bloesje Marylebone op wijde broek Victoria


Kies kleuren waar jij het best mee staat en die je graag draagt en zorg dat je ze onderling makkelijk kan combineren.

Mijn kleerkast bestaat bijvoorbeeld vooral uit donkerblauw, blauwgrijs en bordeauxtinten en wat zwart. Dit zijn de kleuren die ik het meest draag en ik kan ze met heel veel andere stukken in mijn kleerkast combineren.


Tijdloze kleding heeft ook geen al te opvallende details of accenten. Wat niet wil zeggen dat het geen speciale vorm of snit kan hebben. Veel merken durven wel eens wat specialer te doen met hun klassiekers. Ga dus zeker voor iets specialers als dat jou stijl is, maar zorg altijd voor een goede pasvorm (koop niet te groot, en zeker ook niet te klein!).


Tijdloze kleding zijn meestal wat duurdere stukken gemaakt in kwaliteitsvolle materialen. Het is de bedoeling dat ze lang(er) mee gaan en dat ze niet seizoensgebonden zijn. Je betaalt er dus wat meer voor maar zal er ook veel meer plezier van hebben omdat je ze langer en meer zal dragen dan trendgebonden stukken.


Eva Schalckens / stoffen riem Liverpool Street winter achteraanzicht

Door je kleding eens met andere accessoires te combineren kan je variatie in je kleerkast brengen en met dezelfde kledingstukken meerdere outfits samenstellen. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat mensen zullen zeggen "heeft die nu weer hetzelfde aan?". Die gedachte zit enkel in ons hoofd omdat wij weten dat we veel dezelfde kleding dragen, maar andere personen zien dat niet. Die zien enkel een dame mooi en stijlvol is aangekleed.


Wil je toch eens voor een wat specialer stuk gaan, zorg dan dat het perfect aansluit bij de rest van je kleerkast en dat je er zo verliefd op bent dat je het heel veel gaat dragen.


Een andere optie om af en toe eens een meer trendy item of eyecatcher te dragen is door te huren. Bij kledingbibliotheek Dressr in Mortsel vind je een prachtige collectie aan Belgische mode, waaronder ook mijn collectie. Je kan de stukken eenmalig huren - de perfecte optie als je naar een feest of gelegenheid gaat en waar je niet een hele dure outfit voor wil kopen die je daarna niet meer zal dragen.


Eva Schalckens / Cape Notting Hill Gate op zwarte jurk Monument

Of je kan kiezen voor een abonnementsformule - zo kan je regelmatig afwisselen en eens een paar extra stuks toevoegen aan je kleerkast die je niet perse zou kopen omdat je ze maar af en toe draagt.


Probeer het eens uit - je vindt alle info op www.dressr.be.


En laat het me zeker weten als je het uitprobeert. Ik hoor heel graag wat je ervaring is.


PS: wist je dat je met een riem ook al heel wat variatie kan brengen in je kleerkast? Meer inspiratie vind je in deze blog.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page