top of page
Zoeken
  • info0618729

Terugblik op de eerste workshop

Zaterdag 13 april vond de eerste workshop “designed by Eva made by you” plaats. 3 enthousiaste dames kwamen naar mijn atelier in Sinaai om een mooie Liverpool Street riem te maken.Na de kennismaking en het installeren van de naaimachines, kozen ze hun gewenste kleurencombinatie. Ik had de stukjes stof op voorhand al geknipt om tijd te sparen.

Het samenstellen bleek toch ook nog wel wat tijd in beslag te nemen en de dames vertrouwden vooral op mijn expertise en smaak, dus voor een volgende keer maak ik op voorhand al volledige pakketjes waaruit je je favoriete combinatie kan kiezen. Zo kunnen we nog sneller aan de slag.


De stoffen die ik gebruik zijn allemaal kwaliteitsvolle deadstock stoffen van grote modehuizen. Deze stoffen heb ik gebruikt om mijn collectie mee te maken. Ik gooide nooit de overschotten weg die te klein waren om nog kleding mee te maken. Met deze kleine stukjes maken we nu de riemen.


Eens de keuze was gemaakt begon het echte werk. Iedereen geconcentreerd achter de naaimachine, maar er kon zeker ook nog gezellig wat gebabbeld worden ondertussen.

Er was zelfs (al was het maar een klein beetje) tijd voor een koffietje en wat lekkers. Dat hoort er natuurlijk ook bij.


De riemen zijn net niet af geraakt. De dames hadden dus nog wat werk thuis. Uiteraard gaf ik hen de nodige uitleg om alles verder thuis af te werken. Normaal gezien als we direct kunnen beginnen met stikken dan zou het allemaal netjes af moeten raken.Er werden 3 heel verschillende kleurencombinaties samengesteld en dat maakt het extra leuk. Ik heb jammer genoeg maar een foto van 2 riemen. In alle drukte ben ik vergeten van foto’s te maken. Gelukkig op het eind nog net op tijd een paar gemaakt.


Ook wat stylingadvies over hoe je de riem kan dragen hoort erbij.Peggy kwam helemaal uit Brugge naar Sinaai afgezakt om mee te doen met de workshop. Lees hieronder wat ze ervan vond en bekijk het prachtige resultaat van haar riem:


Een unieke ervaring! Het was de rit vanuit Brugge waard. De rust en vriendelijkheid van Eva geeft je inspiratie en de samenstelling van de kleuren voor mijn riem onder haar begeleiding zorgde voor een brede glimlach. De geometrie was vanzelfsprekend want het interieur ademde klasse uit en deed je dromen in termen van haute couture. Ik draag vaak jeans en het was zo leuk om in de riem een jeansaccent te kunnen verwerken. Een unieke ervaring en zeker een aanrader.


Wil je ook graag eens deelnemen aan een workshop en zelf een eigen designer riem maken?

De volgende workshop staat gepland op VRIJDAG 7 juni. Inschrijven kan via deze link.


Je hoeft geen ervaren naaister te zijn om deze riem te maken. Je hebt wel een eigen naaimachine nodig en wat basiskennis.

De workshop wordt gegeven in een groepje van 4. Zo heeft iedereen genoeg plek om te werken en kan ik iedereen de nodige aandacht en begeleiding geven.


Ook Sigrid vond het de moeite waard. Zij volgde me al langer, maar twijfelde of een riem wel iets voor haar zou zijn. Wat ze er na de workshop van vond (en de foto's van de afgewerkte riem), lees je in de reactie hieronder.


Ik volgde de workshop 'riem uit stof '. Stiekem -of niet zo stiekem- was ik al een tijdje verliefd op de mooie riemen, maar twijfelde altijd of ik deze wel zou dragen, of zo'n riem niet een te dure investering is voor een jonge aanstaande mama,  of ik dat echt wel nodig had, of mijn man deze wel mooi genoeg zou vinden, ... kortom altijd wel een reden om nét niet tot aankoop over te gaan. 
Tot de workshop verscheen. En toen scheen de zon (ook letterlijk, de workshop vond plaats op een van de eerste mooie lentedagen), ik werd er instant happy van. Waarom niet zelf er eentje maken? In 1 klap alle vragen beantwoord.
- Door het zelf maken kon ik ook zélf de kleuren kiezen, exact passend bij mijn kast. Groen,  blauw en wit, dat wordt sowieso dragen!  Uiteraard nog even twijfelen over welke van al die mooie stofjes te kiezen, en of dat ene blauw nu wel links of rechts moest...  maar dan is er Eva met de juiste duwtjes in de rug, zonder haar keuze op te dringen. 
- De workshop was dan echt wel aan de goedkope kant: onbetaalbaar advies van een echte ontwerper, mooie kwaliteitsstoffen, een stap-voor-stap uitleg en allemaal verpakt in een heel warm en huiselijk onthaal. Meer dan waard. 
- Creëren en even de handen uit de mouwen steken, dat is voor mij wél een noodzaak. Knutselen als meditatie, en die naaimachine stond al veel te lang stil. De passie van Eva voor het naaien, het ontwerpen, en ja ook het couture- borduren drijft boven en werkt immens aanstekelijk. Tel daarbij een babbeltje in een gezellig damesonderonsje (stuk voor stuk open en oprechte, om ter toffe dames in Eva's testpubliek), met een versgemaakt stukje cake, wat wil een mens nog meer? 
- Mijn man vind alles mooi wat ik maak, en zelfs hij keek even verliefd als ik met trots eindelijk het eindresultaat kwam showen.
Ben ik blij met het resultaat? Enof!  Zowaar, het past bij alles! Versatiel te dragen: links en rechts, eens draaien, maar ook gewoon binnenste-buiten. Een beetje chique, of net casual: de riem geeft het allemaal een tikje meer. 
En omdat beelden meer zeggen dan woorden, al een greep uit de vele outfits waar de riem zijn plaatsje zal vinden! Zal vinden, want voor mijn zwangere buik is de riem nét niet het juiste model. Ik tel al af naar de dagen dat ik met baby én riem kan uitpakken. 
 En een toffe riem, én een gezellige ochtend, én weer wat bijgeleerd... het enige wat ontbrak was een innaaibaar couture- labeltje 'Designed by Eva, made by me'! 

0 opmerkingen

Comments


bottom of page