top of page
Zoeken
  • info0618729

Terugblik op de eerste workshop

Zaterdag 13 april vond de eerste workshop “designed by Eva made by you” plaats. 3 enthousiaste dames kwamen naar mijn atelier in Sinaai om een mooie Liverpool Street riem te maken.



Na de kennismaking en het installeren van de naaimachines, kozen ze hun gewenste kleurencombinatie. Ik had de stukjes stof op voorhand al geknipt om tijd te sparen.

Het samenstellen bleek toch ook nog wel wat tijd in beslag te nemen en de dames vertrouwden vooral op mijn expertise en smaak, dus voor een volgende keer maak ik op voorhand al volledige pakketjes waaruit je je favoriete combinatie kan kiezen. Zo kunnen we nog sneller aan de slag.


De stoffen die ik gebruik zijn allemaal kwaliteitsvolle deadstock stoffen van grote modehuizen. Deze stoffen heb ik gebruikt om mijn collectie mee te maken. Ik gooide nooit de overschotten weg die te klein waren om nog kleding mee te maken. Met deze kleine stukjes maken we nu de riemen.


Eens de keuze was gemaakt begon het echte werk. Iedereen geconcentreerd achter de naaimachine, maar er kon zeker ook nog gezellig wat gebabbeld worden ondertussen.

Er was zelfs (al was het maar een klein beetje) tijd voor een koffietje en wat lekkers. Dat hoort er natuurlijk ook bij.


De riemen zijn net niet af geraakt. De dames hadden dus nog wat werk thuis. Uiteraard gaf ik hen de nodige uitleg om alles verder thuis af te werken. Normaal gezien als we direct kunnen beginnen met stikken dan zou het allemaal netjes af moeten raken.



Er werden 3 heel verschillende kleurencombinaties samengesteld en dat maakt het extra leuk. Ik heb jammer genoeg maar een foto van 2 riemen. In alle drukte ben ik vergeten van foto’s te maken. Gelukkig op het eind nog net op tijd een paar gemaakt.


Ook wat stylingadvies over hoe je de riem kan dragen hoort erbij.



Peggy kwam helemaal uit Brugge naar Sinaai afgezakt om mee te doen met de workshop. Lees hieronder wat ze ervan vond en bekijk het prachtige resultaat van haar riem:


Een unieke ervaring! Het was de rit vanuit Brugge waard. De rust en vriendelijkheid van Eva geeft je inspiratie en de samenstelling van de kleuren voor mijn riem onder haar begeleiding zorgde voor een brede glimlach. De geometrie was vanzelfsprekend want het interieur ademde klasse uit en deed je dromen in termen van haute couture. Ik draag vaak jeans en het was zo leuk om in de riem een jeansaccent te kunnen verwerken. Een unieke ervaring en zeker een aanrader.


Wil je ook graag eens deelnemen aan een workshop en zelf een eigen designer riem maken?

Stuur een mailtje naar info@evaschalckens.be met in de hoofding "interesse in de workshops" en ik hou je dan op de hoogte van nieuwe data.


Je hoeft geen ervaren naaister te zijn om deze riem te maken. Je hebt wel een eigen naaimachine nodig en wat basiskennis.

De workshop wordt gegeven in een groepje van 4. Zo heeft iedereen genoeg plek om te werken en kan ik iedereen de nodige aandacht en begeleiding geven.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page