top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEva Schalckens

Minder afval, meer gezelligheid en een beetje warmte voor iedereen

We prijzen onszelf gelukkig, want hebben een dak boven ons hoofd, elke dag te eten en een lekker warm bed om in de slapen. We hebben het lang zo slecht nog niet. Veel mensen hebben dit geluk niet. Er zijn mensen die in ons land zijn aangekomen op de vlucht voor oorlog of ander kwaad in hun eigen land. Er zijn mensen die pech hebben, hun werk zijn kwijtgeraakt en opeens in armoede terecht zijn gekomen en zelfs op straat. Anderen zijn dan weer verzeild geraakt in sociaal isolement.

We prijzen onszelf gelukkig.

Dat besef groeit bij mij elke dag. En het kriebelt om iets te doen.

Ik heb een grote berg met restjes stof die liggen te wachten om verwerkt te worden. Sfeervolle kerstballen leek mij ideaal. Heel fijn om sfeer te creëren in huis of cadeau te doen aan iemand.


Met de opbrengst van de verkoop kan ik mijn zaak draaiende houden én wil ik ook iets doen voor alle mensen die door deze pandemie extra getroffen zijn.


Ik schenk dan ook heel graag een deel van de opbrengst aan het RODE KRUIS in Sint-Niklaas. Zij weten goed wie hulp nodig heeft en kunnen het geld optimaal besteden.


Het project is helemaal in lijn met mijn visie uitgewerkt:

  • Ik gebruik resten stof op en ook de knoopjes zijn recyclage – zero waste

  • Ze zijn verpakt in een herbruikbaar tasje van biokatoen waar je achteraf je mondmasker in kan wassen of andere delicate items, of je neemt het mee als je boodschappen gaat doen – geen wegwerp

  • De labeltjes aan de ballen zijn in stijlvol hout gemaakt door Corinne van The Foxhouse - makers steunen makers

  • En nog een leuk weetje: de ballen kunnen niet stuk, want de basis is piepschuim. Niet erg dus als je er per ongeluk een laat vallen.

  • Je kan de ballen ook helemaal uit elkaar halen en elk deeltje apart recycleren en hergebruiken of er eens een ander kleurtje opzetten volgend jaar!


EVEN PRAKTISCH:

De kerstballen zijn verkrijgbaar in 2 sets:

Set 1: een selectie van 6 ballen in verschillende formaten (2 x 5cm, 2 x 7cm en 2x 8cm)

Deze set kost 50€ - hiervan gaat 15€ naar het goede doel


Set 2: een setje van 1 grote bal en 1 kleintje

Deze set kost 20€ - hiervan gaat 5€ naar het goede doel


Je kan de setjes bestellen via mail (info@evaschalckens.be) of sociale media, of per telefoon (0478 77 10 18). Na betaling kan je ze geheel corona-proof afhalen hier in de showroom of ik stuur ze op per post (verzending kost 7€)


Ik wens jullie alvast fijne feestdagen toe. Geniet van de tijd met elkaar in je bubbel en denk ook aan zij die niemand hebben of geen warm huis om in te vieren.


Sharing is caring

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar vrienden en familie!Heel veel liefs,

Eva


PS: De ballen zijn gemaakt van restjes stof. Ik stel de sets samen in combinaties die mooi passen bij elkaar. Het is niet mogelijk om een bepaalde kleurencombinatie te bestellen. Ik trek van elke set een foto. Daaruit kan je dan kiezen. Eerst is eerst en op is op.

Het is niet de bedoeling om grote stukken stof speciaal hiervoor te gaan verknippen, maar wel om zoveel mogelijk restjes op te gebruiken.


PPS: kies voor de optie om je pakketje op te halen hier in Sinaai en combineer je uitstap met een fantastische wandeling in het Waasland. De toeristische dienst van Oost-Vlaanderen stippelde 2 nieuwe wandelnetwerken uit. Het stiltegebied van de Fondatie Boudelo kan je te voet bereiken van aan onze voordeur. Een aanrader!

Voor meer info klik hier.0 opmerkingen

Comments


bottom of page