top of page
Zoeken
  • info0618729

De appel valt niet ver van de boom.

Vandaag laat ik je graag kennismaken met het werk van twee bijzondere dames - Palmyra en Rosalie.

Palmyra (Oma Palmyre zo noemden wij haar) was mijn grootmoeder en van haar heb ik duidelijk de liefde en het talent voor handwerk geërfd. Maar ook mijn overgrootmoeder Rosalie had blijkbaar een groot talent.


Een aantal weken geleden gaf mijn moeder me een handwerk boek van haar dat ze nog had teruggevonden. Mooi hoe deze dingen toch nog bewaard zijn gebleven.

De appel valt dus duidelijk niet ver van de boom.Eva Schalckens / borduurwerkjes Oma Palmyre en Rosalie

Handwerkjes uit het handwerkboek van Rosalie Verbeke, mijn overgrootmoeder. Rechts boven is van mijn oma Palmyra.OMA PALMYRE HOUDT EEN OOGJE IN HET ZEIL


Vorige zomer toen er veel tijd was om dingen thuis aan te pakken, ben ik eindelijk eens aan een project begonnen dat al een aantal jaar lag te wachten in de schuur - het herschilderen en opknappen van het naaikastje van Oma Palmyre.


Zo zag het er uit voor ik eraan begon.Eva Schalckens / naaikastje Oma Palmyre voor restauratie


Eva Schalckens / naaikastje Oma Palmyre voor restauratie

Na heel wat schuur- en schilderwerk, puzzelwerk om het terug in elkaar te krijgen, en veel geduld staat het nu te pronken in mijn showroom en heb ik een nieuwe opbergplek voor al mijn naai- en handwerkspullen.


Eva Schalckens / naaikastje Oma Palmyre na restauratie

Eva Schalckens / naaikastje Oma Palmyre in atelier

Ik ben heel blij met het resultaat en het staat prachtig in deze ruimte.

Ook van een andere creatieve dame, tante Lucie, de tante van mijn man, staan hier nog mooie meubels.


Zo ben ik elke dag omringd door inspirerende, creatieve en sterke vrouwen. Geweldig toch dat ik elke dag op zo'n plek mag werken?


Liefs,

EvaPS: kom je graag eens op bezoek in deze inspirerende ruimte? Maak dan snel een afspraak en ik geef je met plezier meer uitleg.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page