AFSPRAAK IN DE SHOWROOM

In de sfeervolle en huiselijke showroom stel ik de volledige collectie tentoon.
De modellen die er hangen zijn voorbeelden. Ik werk elk model uit in 2 maten (38 en 42) en in verschillende kleur- en stofcombinaties.

Je zal een winter- en een zomercollectie zien hangen.

De stukken uit de wintercollectie kunnen (meestal) ook uitgevoerd worden in een zomerversie en andersom.
AFSPRAAK IN DE SHOWROOM bij Eva Schalckens

KIJKEN, KIEZEN EN PASSEN


Als je je favoriete model hebt gevonden dan kiezen we samen in welke stof en kleur we het gaan maken. 
Je kan kiezen uit een hele reeks stoffen uit de voorraad. Zit er toch net niet tussen wat je zoekt, 
dan kan ik,  
tegen een meerprijs, de perfecte stof voor jou zoeken.

Vermits ik je kledingstuk speciaal voor jou maak, kunnen er nog aanpassingen gebeuren aan het model zoals bijvoorbeeld 
een diepere of net minder diepe decolleté, korter of langere zoomlijn, mouwen of geen mouwen …

OPMETEN

Nadat je je model gekozen hebt en de stoffen dan neem ik je maten op en maken we een afspraak voor een eerste pasbeurt. Dit is meestal een viertal weken nadien.In de meeste gevallen volstaan 2 à 3 pasbeurten. In sommige gevallen zijn er meer pasbeurten nodig om je kledingstuk perfect te laten passen en dan doen we dit uiteraard met veel plezier.Het is de bedoeling dat jij een kledingstuk mee naar huis neemt dat perfect is wat je zoekt.Net zoals jij het wil en waar je jarenlang geniet van gaat hebben.DUURZAAMHEIDBij mij vind je geen 4 nieuwe collecties per jaar en ook geen tientallen stuks van hetzelfde. Neen, ik maak enkel wat er besteld wordt om geen overproductie en overschotten te hebben.De collectie is tijdloos en ze blijft het hele jaar door beschikbaar. Elk jaar vul ik ze aan met wat extra stukken die naadloos aansluiten bij de rest van de collectie.De stoffen die ik gebruik zijn “end of roll” die andere modehuizen teveel hebben aangekocht en niet meer kunnen gebruiken.Vroeger werd dit verbrand of weggegooid. Gelukkig zijn er nu bedrijven als The Fabric Sales in Rotselaar en Fabric House in Italië, mijn 2 belangrijkste leveranciers.Vind ik hier toch niet wat ik zoek, dan vul ik aan met andere duurzame stoffen zoals GOTS gecertificeerde biokatoen of cupro voor voering.Elk stuk is 100% handmade in Belgium en wordt op een ethische en verantwoorde manier geproduceerd.
VERKOOPPUNT VOOR RAMONA C KNITWEARJe kan bij mij ook terecht voor het kwaliteitsvolle breiwerk van Ramona C uit Belsele. Hun manier van werken sluit prefect aan bij mijn concept. Je kiest je favoriete cardigan of trui en ook de kleur waarin je ze wil laten maken. Ik geef de bestelling door en 2 weken later kan je ze afhalen hier in de showroom. Ook 100% Made in Belgium in hun atelier in Belsele.