top of page
Zoeken

FAQ

Omdat ik vaak hetzelfde soort vragen krijg, heb ik hieronder een lijstje

gemaakt van de meest voorkomende. Heb je toch nog een andere vraag of wil je nog meer informatie, aarzel dan zeker niet om me te contacteren.


Hoe gaat het in zijn werk?

In de showroom hangt de hele collectie uitgewerkt in 2 maten en 2 verschillende kleurencombinaties. Er is een zomercollectie en wintercollectie. In de mate van het mogelijke werk ik zomermodellen ook uit in een winterse uitvoering en vice versa.

Je maakt je keuze uit de modellen. Als je beslist hebt wat je favoriete model is, kiezen we samen de geschikte stoffen om jouw keuze in uit te werken. Ik neem je maten op en we maken aan afspraak voor een eerste pasbeurt.Hoeveel keer moet ik komen passen?


Ik zorg ervoor dat je kledingstuk net zo wordt zoals jij het wil en dat het perfect past.

Daarvoor zijn een aantal pasbeurten noodzakelijk. Voor een kledingstuk op maat moet je zelf ook de nodige tijd vrijmaken. Voor eenvoudigere stukken kom je meestal een 3-tal keer langs. De eerste keer maak je je keuze en neem ik je maten op. Tijdens de 2de afspraak kijk ik of alles goed zit en of er nog ergens aanpassingen moeten gebeuren. De 3de keer kan je je kledingstuk meenemen. Voor complexere stukken en meestal voor speciale gelegen heden zijn er soms een paar extra pasbeurten nodig.


Hoe lang duurt het voor mijn kledingstuk af is?


Dit hangt af van het model en de drukte op het moment dat je bestelt. Eenvoudigere stukken kunnen op een 4-tal weken klaar zijn. Voor speciale gelegenheden maak je best tijdig (minstens 4 maanden op voorhand) een afspraak

zodat je in alle rust kan kiezen en komen passen. Zo hebben we ook rustig de tijd om al je wensen te bespreken en de nodige stoffen in huis te halen indien nodig. Hoeveel gaat het mij kosten? De prijs wordt bepaald door het model dat je kiest en de stof waarin het wordt gemaakt. Ik vertrek bij het maken van de confectiemaat die het meest aanleunt bij jouw figuur (van 34 tot 46). Als er slechts kleine aanpassingen nodig zijn aan het patroon dan is de prijs die op de site staat de prijs die je zult betalen. (afhankelijk van de stof die je kiest kan hier nog wat bijkomen). Als je een niet-standaard maat hebt waar echt maatwerk aan te pas komt en waar ik een volledig nieuw patroon voor moet uittekenen, dan hangt de prijs af van de extra tijd die hiervoor nodig is.

Ik probeer hier op voorhand een zo goed mogelijke inschatting van te maken zodat je weet waaraan je je kan verwachten. Moet ik een afspraak maken? Ja, de showroom en het atelier zijn enkel open op afspraak. Zo kan ik altijd garanderen dat ik genoeg tijd kan spenderen om jou te helpen zonder dat we gestoord worden. Als ik een afspraak maak, ben ik dan verplicht tot aankoop? Absoluut niet! Een afspraak maken is GEHEEL VRIJBLIJVEND. Ik leg je met veel

plezier uit hoe ik te werk ga en wat de mogelijkheden zijn of laat je als je dat wenst

gewoon zelf ontdekken. Een lekker tasje koffie krijg je er bij. Een kledingstuk en stijl moet je toch eens eerst in het echt gezien en gepast hebben om te weten of het echt jouw ding is. Is het dan toch je ding niet of ben je niet helemaal overtuigd?

Helemaal geen probleem! Je bezoekje was de koffie zeker waard! Je hoeft je zeker niet verplicht te voelen om iets te kopen. Wie weet ken je wel iemand anders waarvan je denkt "die moet daar zeker eens gaan kijken". Kan ik online kopen of bestellen? Online kopen kan (voorlopig) niet. Ik help mijn klanten graag persoonlijk met

het maken van de juiste keuze. Sjaals, shoppers, sweaters en eventueel breiwerk van Ramona C kan ik wel per post versturen. Stuur gerust een mailtje met je vraag en ik contacteer je om verder af te spreken.

Met welke stoffen werk je? Ik werk zoveel mogelijk met stoffen die einde reeks zijn. Grote modehuizen of

merken hebben dikwijls een overschot aan stof dat ze niet meer kunnen gebruiken.

Vroeger werd dit gewoon weggegooid. Nu zijn er gelukkig bedrijven zoals The Fabric Sales in Rotselaar die deze overschotten opkopen en doorverkopen aan kleinere designers of particulieren. Bijna al mijn stoffen koop ik daar, ofwel koop ik ze bij Fabric House – hetzelfde principe maar dan in Italië (zij komen een paar keer per jaar naar Antwerpen. Ik moet dus niet het vliegtuig op). Als ik toch niet vind wat ik zoek bij deze 2 leveranciers, dan vul ik aan met duurzame stoffen van andere leveranciers. Bijvoorbeeld cupro voor voering of bio katoen ( met GOTS certificaat) voor de sweaters.


Hoelang blijven de modellen in de collectie beschikbaar?


De collectie is ontworpen als tijdloze collectie. Ik werk dus niet met meerdere collecties per jaar. De bestaande modellen blijven beschikbaar zolang ik er de geschikte stoffen voor heb of totdat er 50 stuks van zijn gemaakt. Heb jij een favoriet model en je wil hetzelfde maar dan in een andere stof of kleur, dan kan dat natuurlijk altijd.


Mag ik mijn eigen foto/idee meebrengen?


Neen, dat is niet de bedoeling. We vertrekken altijd van een model dat in de

collectie zit. Daar kunnen altijd nog aanpassingen aan gebeuren en we bespreken altijd samen de mogelijkheden. Ik blijf altijd trouw aan mijn eigen stijl en het is niet de bedoeling dat ik ideeën of ontwerpen van anderen ga kopiëren. Als je op zoek bent naar een eigen versie van een jurk die je in een boekje hebt zien staan, dan neem je best contact op met een naaister. Hoe duurzaam is jouw werk? Ik ben met mijn label gestart omdat ik het anders wou doen en op een duurzame

manier. Daarom ga ik ook op zoek naar stoffen die aan die voorwaarden voldoen en heb ik ook geen voorraad. Ik maak enkel wat er besteld wordt zodat er geen overstock is. Ook voor verpakking en drukwerk bijvoorbeeld zoek ik een duurzame oplossing.Alle kledingstukken worden ook volledig in België ontworpen en gemaakt op een ethische manier.

0 opmerkingen
bottom of page